Organisatie Bakker met Ster

De organisatie van Bakker met Ster ligt in handen van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen, hét kennis- en adviescentrum voor de bakkerijbranche. Het NBC voert de verkiezing Bakker met Ster professioneel, onafhankelijk en objectief uit. Om dit te kunnen toetsen en waarborgen, staat de organisatie onder toeziend oog van het bestuur Bakker met Ster. Dit bestuur bestaat uit de volgende personen:

Jos den Otter: NBOV (voorzitter)
Toon Merks: Bakeplus
Victor van der Pluijm: Coöperatieve Vereniging Beko u.a.

Binnen het Nederlands Bakkerij Centrum zijn Jasper Kuitems en Rosella Koning verantwoordelijk voor de uitvoering.

Het Nederlands Bakkerij Centrum

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) heeft een collectieve en een commerciële tak. De collectieve tak bestaat uit de opbouw- en overdracht van kennis op het gebied van wet- en regelgeving, voedselveiligheid en de relatie consumptie en gezondheid. Daarnaast verzamelt het NBC op continue basis marktinformatie (inclusief kennis, houding en gedrag) over het gebruik van brood en broodvervangende producten.

De commerciële tak bestaat uit een aantal diensten en het houden van branchebrede competities als 'Bakker met Ster' of ‘Slager met Ster'. Bij diensten moet men denken aan adviezen op het gebied van producten, kwaliteit en bakkerijprocessen, maar ook aan ondernemingsscans en klanttevredenheidsonderzoek.
Ook speelt het NBC een belangrijke rol in het uitreiken van titels als 'Meester Patissier' en 'Meester Boulanger'.

Sponsoren