• 21 Mei 2016

40 ondernemers ontvangen felbegeerde sterren

De spanning was te snijden toen in een volle zaal in Hart van Holland in Nijkerk de sterren van de 7e editie van Bakker met Ster bekend werden gemaakt. Van de 135 deelnemende winkels gingen er aan het eind van de avond 39 deelnemers naar huis met één of twee sterren. Één deelnemer mocht zelfs de felbegeerde drie sterren mee naar huis nemen. ‘Procentueel gezien minder sterren dan ooit’, bevestigt bestuursvoorzitter Jos den Otter. ‘De verkiezing heeft een duidelijke verzwaring gekend. Des te trotser mogen de sterwinnaars op het eindresultaat zijn!’

Anders dan voorgaande jaren waren de deelnemers voorafgaand aan de uitreiking al op de hoogte dat zijn wel of geen sterren zouden ontvangen. De hoeveelheid sterren was echter niet bekend. Zou het er eentje zijn, wellicht toch twee of misschien zelfs drie? “Door de sterwinnaars al van tevoren op de hoogte te stellen, hebben wij ze de kans gegeven zich goed voor te bereiden op de uitreiking, maar ook richting de communicatie naar hun klanten”, aldus projectmanager Jasper Kuitems. “Nu zijn de sterwinnaars in staat om maandag gelijk de sterren uit te dragen, iets wat bij voorgaande edities door tijdsgebrek vaak moeilijk was.”

Uitslagen
19 (banket)bakkers hebben dit jaar één ster gekregen, 20 (banket)bakkers twee sterren en slechts één banketbakker drie sterren. “Een ster halen betekent al een bovengemiddelde prestatie. Dan mag je als consument verwachten dat álles in die winkel klopt”, aldus Jos den Otter. “Wij zijn als bestuur en organisatie blij met de resultaten die er liggen en tevreden over de nieuwe aanpak. We hebben de vruchten geplukt van de vernieuwde opzet”. Den Otter raadt deelnemers aan die deze editie achter het net vissen om opnieuw mee te doen. “Ga aan de slag met de verbeterpunten, durf kritisch te zijn en wordt een betere versie van jezelf”.

Na ruim tien maanden van jurybezoeken, weging van cijfers en resultaten, productkeuringen, mysteryshoppers, hygiënecontroles en heel veel puntjes op de i, kwam vanavond eindelijk het verlossende woord. Na de uitreiking ontvangen de deelnemers de rapportages per mail. Hierin vinden zij de resultaten, waarnemingen en aanbevelingen op basis van alle metingen.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bekijk hier de foto's van de uitreiking.

Twitter

Foto's

Sponsoren