Wat is Bakker met Ster

Bakker met Ster is een onafhankelijke verkiezing die in het leven is geroepen met als doel de kwaliteit en het imago van zowel ambachtelijke (banket)bakkers en patissiers als de totale ambachtelijke bakkerijbranche bevorderen. Dit doen wij door deelnemers te voorzien van uitgebreide rapportages over hun gehele onderneming, waarin professionele juryleden met hen delen wat beter kan én laten zien wat goed gaat. Dat heeft eerdere deelnemers – sterwinnaars of niet – veel gebracht.

De verkiezing Bakker met Ster is in 2009 in het leven geroepen als opvolger van de Bakkerij van het Jaar verkiezing. De titel ‘Bakker met Ster’ wordt uitgereikt aan ambachtelijke bakkerijen, banketbakkerijen of patissiers die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Vernieuwde aanpak

Ook Bakker met Ster blijft continu innoveren. Elke editie wordt er door een gepassioneerd team hard gewerkt om de volgende editie nóg beter te laten verlopen dan de vorige. Met editie 2015-2016 is Bakker met Ster bovendien gestart met een geheel vernieuwde aanpak. De organisatie heeft lering getrokken uit voorgaande jaren en de verkiezing diepgaand met voorgaande deelnemers geëvalueerd. Hierdoor is Bakker met Ster vakkundig en uitvoerig aangescherpt. Zo is er bijvoorbeeld geen sprake meer van een voor- en finaleronde, iedere deelnemer kan het gehele traject doorlopen. Daarnaast wordt er in de rapportages, naast het aangeven wat beter moet, meer dan ooit ook aangeven hoe het beter kan.

 

Bakker met Ster bestaat wel nog steeds uit twee meetrondes maar deze zijn qua inhoud flink veranderd. In de eerste meetronde ligt de focus op de achterkant van het bedrijf en wordt vooral de organisatie doorgelicht. In de tweede meetronde verschuift de focus naar de voorkant van het bedrijf en worden de winkel, het personeel én de eigen klanten bij de beoordeling betrokken. Een beoordeling van Bakker met Ster mag daarom met recht een 360-gradenbeoordelin genoemd worden. Lees hier meer over de opzet, meetrondes en rapportages van Bakker met Ster.

Wat betekenen de sterren?

Een ster staat voor kwaliteit. Alleen (banket)bakkers en patissiers die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid kunnen een 1-, 2- of 3-sterrenbeoordeling behalen. Bakker met Ster word je dus niet zomaar. Alles moet uit de kast worden gehaald om te behoren tot het selectieve gezelschap van sterwinnaars.

Een Bakker met Ster heeft het aangedurfd om zijn onderneming van top tot teen te laten doorlichten door professionals. Hij heeft inzicht gekregen in sterke punten en verbeterpunten op het gebied van product, proces, prijs, personeel, beleving, uitstraling en klanttevredenheid en is met de verbeterpunten aan de slag gegaan. Bij een (banket)bakker of patissier met een of meer sterren is het goed werken én uitstekend inkopen doen.

Benieuwd naar de sterwinnaars van afgelopen editie? Die vind je HIER.

Waarom meedoen?

Bakker met Ster is een uitstekende aanloop om uw eigen onderneming eens in zijn geheel te laten doorlichten. U gaat na afloop samen met uw medewerkers met vernieuwde energie aan de slag met de gemaakte sterkte/zwakte-analyse. Zo leert u kansen benutten en mogelijkheden zien. Precies waar Bakker met Ster om draait!

Deelname aan Bakker met Ster betekent een 360 graden benadering van de gehele organisatie. In het uitgebreide juryrapport dat u als deelnemer ontvangt, staat beschreven op welke onderdelen de organisatie is beoordeeld en welke mogelijke verbeterpunten er zijn. Met de adviezen uit het rapport kunt u direct aan de slag. U kunt deelname aan Bakker met Ster bovendien breed uitdragen richting uw klanten en omgeving om volop aandacht voor uw bedrijf te genereren.

Interesse gekregen? Lees HIER meer over de praktische zaken van de verkiezing.

Verder helpen

Bakker met Ster heeft al veel (banket)bakkers en patissiers verder geholpen. Deelnemers die in voorgaande edities één, twee of drie steren hebben weten te bemachtigen, hebben bij het goed uitnutten van hun ster(ren) hun omzet zien stijgen. Bovendien zorgt deelname voor een enorme boost bij het personeel.

Bakker met Ster heeft zich in de afgelopen jaren bewezen. Het vervult voor ondernemers een belangrijke rol in het verbeteren van hun bedrijfsorganisatie, marketing en klantvriendelijkheid. De vernieuwde aanpak zorgt ervoor dat ondernemerschap nog beter centraal wordt gezet. Uitgebreide rapportages van de 360-gradenbeoordeling van het bedrijf, inclusief een overzicht met verbeterpunten, zorgen voor heel concrete handvaten om ieder bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Bakker met Ster levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan het versterken van het imago van de branche. Een branche die zichzelf serieus neemt en ondernemers (met hun teams) uitdaagt in een competitie het beste van zichzelf te laten zien.

Lees HIER meer over de organisatie.

Sponsoren