• 23 maart 2016

Nieuwsbrief 23 maart 2016

 

Martijn Meijer jureert voor Bakker met Ster

 

Dit voorjaar staat Bakker met Ster in het teken van de beoordeling van de ‘voorkant’ van de deelnemende bedrijven. Jurylid Martijn Meijer bezoekt samen met Noor Wijn de 120 deelnemende winkellocaties. Meijer is geen onbekende in de bakkerijbranche. Hij is een geboren bakkerszoon en heeft diverse functies bekleed binnen toonaangevende bakkerijen zoals Hartogs Volkoren, Bakkerij Pater en Top Bakkers. Ook is hij een aantal jaren voorzitter geweest van Bakery Nexus. 

Meijer bezoekt de deelnemende winkellocaties onaangekondigd en maakt zich pas na binnenkomst en wellicht zelfs een aankooptransactie bekend. ‘Ik let als jurylid vooral op de totale executie van de winkel. Dat wil zeggen: wat ervaar je als consument wanneer je deze winkel bezoekt?’ Hij heeft veel respect voor de brood- en banketbakkerijen die zich hebben ingeschreven voor Bakker met Ster 2015-2016. ‘Bakker met Ster staat hoog aangeschreven in de branche en daarbuiten. Ik verwacht dat deelname leidt tot nieuwe inzichten bij de deelnemers. Van de beoordeling kun je individueel, maar ook als team veel leren. En een of meerdere Sterren zijn natuurlijk een prachtige erkenning voor het gehele bedrijf en haar medewerkers.’ Hij heeft alvast een tip voor de bedrijven die dat ten deel zal vallen: ‘Vier het groots!’

Lees het gehele artikel via de website van Bakkerswereld.

 

 


Venlo wacht op mysteryshoppers

Bij Pijpers Brood & Banket in Venlo-Blerick staan alle medewerkers op scherp. Het wachten is op de mysteryshoppers van Bakker met Ster. Of zouden die stiekem inmiddels toch al zijn geweest?

Via nieuwsberichten op Facebook leven inmiddels ook alle klanten mee. ‘Momenteel delen we bij de kassa kaartjes uit met de vraag of klanten een online enquête over ons willen invullen. Daarnaast vragen we aandacht op Facebook voor het klanttevredenheidsonderzoek. We horen regelmatig ‘Dat redden jullie makkelijk!' of ‘Jullie verdienen het’. Erg leuk om te horen natuurlijk, maar we moeten het nog wel waarmaken!’ Ondernemer Patrick Pijpers is erg benieuwd naar de uitkomsten van de klantenenquête. ‘Voor hen doen wij het iedere dag. Daarom is het klanttevredenheidsonderzoek voor ons een belangrijk juryonderdeel van Bakker met Ster.’ De Limburgse ondernemer en zijn vrouw Ireen vinden klantvriendelijkheid, gastvrijheid en beleving in de winkel een vanzelfsprekendheid. ‘Dat mogen consumenten verwachten bij een specialist zoals hun ambachtelijke bakker.’ Of de jury van Bakker met Ster het goed genoeg zal vinden? Pijpers trekt een vragend gezicht. ‘De lat ligt hoog. We weten het in mei!’

Lees het hele artikel in Bakkerswereld.

 


Juryleden gastvrij ontvangen


De jurering van de 120 deelnemende winkellocaties aan Bakker met Ster is in volle gang. Vrijwel alle deelnemende winkels hebben inmiddels minimaal één keer een mysteryshopper over de vloer gehad. Alles in de winkel moet nu tiptop in orde zijn, de medewerkers mogen geen steekjes meer laten vallen. 

Juryleden Noor Wijn en Martijn Meijer worden soms enigszins gespannen, maar overal zeer gastvrij onthaald. ‘We proberen iedereen natuurlijk zoveel mogelijk op hun gemak te stellen. Tegen het einde van mijn bezoek zijn alle medewerkers vaak nieuwsgierig naar wat ik heb geconstateerd’, lacht Noor. ‘De uitslag laat ik natuurlijk in het midden. Soms ontkom je er echter niet aan alvast een paar concrete puntjes ter verbetering mee te geven.’ Ook Martijn deelt nu en dan alvast een kritiekpunt met de winkeldames. Al roept hij daarmee soms wel wat over zich af. ‘Ik sprak een zeer gedreven filiaalleidster aan op haperende verlichting in de winkel. Zij bleek dit al meermalen bij haar werkgever te hebben aangekaart en baalde vreselijk dat het nog steeds niet was vervangen.’ Ook het bezoek aan een bakkerij in Soest is hem bijgebleven. ‘Iedere medewerker had een aandachtspunt gekregen, dat voor het jurybezoek van Bakker met Ster moest worden afgerond. Zo maak je alle medewerkers medeverantwoordelijk voor het al dan niet behalen van een Ster. Klasse!’ 

Noor en Martijn verrichten hun taken als jurylid met heel veel plezier. ‘Je komt in een diversiteit aan winkels; daar leer ik zelf ook nog weer iets van’, aldus Noor. ‘Ik vind het belangrijk om mijn rapportage zorgvuldig uit te werken en de tijd te nemen voor ieder bezoek. De eigenaar van de beoordeelde winkel moet daar straks immers echt iets aan hebben.’

Wilt u meer weten over het verloop van Bakker met Ster? Lees het hier.


Banketbakkerij van Dijk gaat opnieuw voor een Ster

In Gouda en omstreken is Banketbakkerij van Dijk een goede bekende. Dat komt niet alleen door hun beroemde berenklauwen of het uitgebreide assortiment roomboter koekjes die klanten zelf mogen uitzoeken, maar ook door de opvallende bestelwagens. Deze rijden al jarenlang rond met een grote moorkop op het dak. Momenteel zijn de moorkoppen goudgekleurd, vanwege het predikaat ‘Hofleverancier’ dat sinds enige maanden op de gevel mag prijken. Een paar jaar geleden zijn de moorkoppen bovendien enkele maanden groen geweest, toen de bakkerij overstapte op elektrisch rijden. ‘Iedereen in Gouda had het erover. En daar gaat het om!’

Hoewel het grootste struikelblok in het verleden het historische winkelpand en zijn inrichting bleek te zijn, waagt Banketbakkerij van Dijk zich dit jaar nogmaals aan deelname. ‘De winkel is onveranderd. We zijn gebonden aan de ruimte die we hebben en mogen hier maar beperkt veranderingen doorvoeren. Toch hebben we er vertrouwen in dat we deze keer wél die Ster bemachtigen.’ Als dat gebeurt, is het feest in Gouda. ‘Zoiets kunnen wij heel snel optuigen’, lacht onderneemster Gerda van Dijk. ‘Dat hebben we al wel bewezen toen we in 2015 tot hofleverancier werden gekroond en bovendien genomineerd waren voor Ondernemer van het Jaar Midden-Holland. Wij maken graag overal een feestje van!’

29 Sep

Bakker met Ster slaat editie over

De editie 2016-2017 van Bakker met Ster, de onafhankelijke verkiezing die de kwaliteit en het imago van ambachtelijke bakkers en patissiers bevordert, vindt geen doorgang.

02 Sep

Inschrijving Bakker met Ster 2016-2017 geopend

U kunt zich weer inschrijven voor Bakker met Ster, editie 2016-2017!

26 Mei

Bakkerswereld special Bakker met Ster 2015-2016

Lees alles over Bakker met Ster 2015 / 2016 in de speciale uitgave van Bakkerswereld!

Twitter

Foto's

Sponsoren