• 22 September 2015

Nieuwsbrief 22 september 2015

Meer winkellocaties dan ooit nemen deel aan Bakker met Ster 


De editie Bakker met Ster 2015-2016 is van start gegaan. Ruim honderd ondernemers hebben zich ingeschreven voor een 360-gradenanalyse van hun bedrijf. In totaal laten zij 135 winkellocaties keuren: een record in de geschiedenis van Bakker met Ster.

In de aankomende maanden staat Bakker met Ster in het teken van metingen aan de achterkant van deelnemende (banket)bakkerijen. Daarnaast worden per onderneming vier producten onaangekondigd opgehaald voor een kwalitatieve beoordeling door het Nederlands Bakkerij Centrum. Ook worden er zonder dit vooraf te melden microbiologische monsters van zowel producten als oppervlakte opgehaald in de winkel(s). De winkels blijven dit najaar dus zeker niet onopgemerkt. Hier heeft immers het beleid dat aan de achterkant wordt gevoerd zijn uitwerking. Wilt u meer weten over het verloop van de wedstrijd? Lees het hier.

De organisatie wenst alle deelnemers aan Bakker met Ster enorm veel succes!


Financieel jurylid: Alex Deuzeman 

Een belangrijk onderdeel van Bakker met Ster is de controle van de financiële gezondheid van elk deelnemend bedrijf. Deze wordt gemeten op basis van de jaarrekening 2014 en de gegevens die daarvan via de website worden ingevuld. Bedrijfseconoom en belastingconsulent Alex Deuzeman fungeert daarbij als financieel jurylid. Hoewel de beoordeling van de financiële gegevens via genoemde online tool verloopt, houdt Deuzeman toezicht op de juistheid en volledigheid van de ingestuurde informatie.

Deuzeman werkte een aantal jaren als adviseur bedrijfskunde binnen het Nederlands Bakkerij Centrum. Sinds oktober 2013 is hij zelfstandig professional en eigenaar van DeuBuCo. Als bedrijfseconomisch adviseur brengt hij meer rust, inzicht en rendement binnen ondernemingen in uiteenlopende sectoren. Hij geeft onder andere advies op fiscaal, financieel en bedrijfseconomisch niveau, doet marktonderzoeken, begeleidt bedrijfsovernames en verzorgt trainingen voor de Nationale Bakkerij Academie (NBA). 


Op weg naar een ster

Banketbakkerij Van Dijk uit Gouda en Pijpers Brood & Banket uit Venlo-Blerick hebben zich ingeschreven voor Bakker met Ster 2015-2016. Ook nemen zij deel aan alle workshops van Ambacht & Business. Daarom gaat het vakblad Bakkerswereld deze twee bedrijven de komende periode volgen in hun magazine en in de digitale nieuwsbrieven. Want hoe bereiden zij zich voor op de komst van de jury? Welke aspecten hebben zij verbeterd ten opzichte van voorgaande jaren? En hoe reageren hun medewerkers op de deelname?

Ondernemersechtpaar Patrick en Ireen Pijpers heeft al een keer eerder meegedaan aan Bakker met Ster, maar greep toen net naast de sterren. Patrick: ‘Wij hebben sindsdien de nodige verbeteringen doorgevoerd, ook aan de hand van het toenmalige juryrapport. We hebben een compleet nieuwe winkel gekregen waarin we echt ons eigen verhaal kwijt kunnen, het winkelpersoneel heeft een aantal verkooptrainingen gevolgd, we hebben de etikettering op orde en de bakkers zijn bijgeschoold. We zijn heel benieuwd waar wij nu, twee jaar later, staan.’ Dit en veel meer over beide bedrijven leest u in de aankomende edities van Bakkerswereld.


Ambacht & Business: sturen op cijfers

Op 12 en 13 oktober vinden de eerste workshops plaats binnen het verbetertraject Ambacht & Business. Alle (banket)bakkers kunnen gratis deelnemen aan deze workshops, maar vol is vol. Deelnemers aan Bakker met Ster krijgen voorrang bij hun inschrijving.

De eerste workshops gaan over sturen op cijfers. Hoe geeft u richting aan uw organisatie op basis van de financiële status? Het houdt in dat u goed moet weten wat uw cijfers zijn en hoe u ze kunt sturen. In deze workshop over financiën krijgt u inzicht in welke cijfers op welk moment nodig zijn om de juiste richting te bepalen. Daarnaast wordt een tweetal financiële stukken uitgebreider behandeld. De workshops worden verzorgd door Alex Deuzeman. Peter de Kruijff, eigenaar van Bakkerij De Kruijff in Zevenhoven, zegt over hem: ‘Ik hield het voor onmogelijk dat iemand die over cijfertjes gaat er zo enthousiast over kan vertellen!’ Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Banner Ambacht & Business

Twitter

Foto's

Sponsoren